Hur ska ett bra svensk turist i Barcelona

  • Posted on: 16 December 2013
  • By: dani

Ofta observera jag svensk turister som kommer till Barcelona, och undrar många saker

Till exempel, det är oacceptabelt att kalla vår stad “Barça”, det är namnet på fotbollslaget inte för staden. Du kommer aldrig att lyssna det från en Barcelona medborgare Som en kuriositet jag ska berätta att Barcelona kan bildas från tre katalonska ord, Bar, Cel, Ona, som betyder Bar, Himmel, Våg. En ren tillfällighet.

Jag är så trött på att se hur lätt ni är lurad i barer och restauranger för turister, på Rambla terrasser till exempel. Ett smutsig paella med sangria är ovanligt dyrt och dålig där. Darför kan ni inte åka till många andra platser som ligger utanför turist centrum?

Och slutligen, jag har också undrat varför ni bara besöka Gaudi’s monumenter, dem är vacker, men ni har många andra platser som förtjänar ett besök, bl. a. labyrint trädgården i Horta, Collserola berget, Diagonal mar byggnader, Forum hård strand, etc, etc. Jag tycker att man ska ta tunnelbanan och gå förlorade för att lära känna den riktiga Barça, förlåt, Barcelona. :-)

Ramblas i Barcelona

Contenido relacionado

Typisk Katalansk måltider tidtabell

  • Posted on: 10 August 2015
  • By: dani
En tipisk middag i katalonien

Fastän jag tycker, som nestan mäst av Catalonien invanare, Spanien är en annat land, måltider är likadana mellan Catalonien och Spanien.

Frukost tiden beror on vilken typ av job man har, men lunch och middag har en riktig fast tid.

Typiska lunch tid ligger runt kl. 14:00, och middag tid runt kl. 22:00, mycket sent för den Europeiska standarder.