Safarí de rats penats

  • Posted on: 18 August 2013
  • By: dani

Una activitat molt interessant que hem fet aquest estiu a Suècia és un "Safari de rats-penats".

El safari consistia en, després de fer una mini classe teòrica sobre aquests apasionants, desconeguts i inofensius animals, fer un tour per camins a la cerca de rats penats de diferents especies i costums. 

L'instrumental que duiem era una lot per veure el camí i sobretot un transductor de son ultrasònics, els rats penats emeten per orientar-se i caçar uns son ultrasónics i per tant impercetibles per nosaltres, aquests aparells permeten traduir les freqüencies inaudibles en audibles, d'aquesta manera podem sentir els sorolls curiosos d'aquests animals. Cada especie fa un soroll diferent i característic. Aqui podeu sentir alguns sons tal com es senten amb aquest aparell

El tour estava organitzat pel Pelles Viltsafari, a la seva pàgina podeu trobar informació si esteu interessats en fer aquest o altres safaris d'animals per la natura sueca

 

bat detector

Contenido relacionado

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples: