Quines figures es poden fer amb la serp de Rubik

  • Posted on: 3 January 2012
  • By: dani

Amb la serp de Rubik es poden fer infinitat de formes a part de la famosa  "bola".

A la pàgina de la Wikipedia s'explica un dels mètodes que s'utilitzen per escriure les instruccions a seguir, per exemple la seqüència 9R2-9L2-8L2-7R2-6R2-6L2-5L3-4L2-3R2-2r2-2L2 ens dóna les instruccions per fer la forma del gat. Les instruccions són molt senzilles d'interpretar. Cada número indica un dels segments comptant des de l'esquerra (en total hi ha 12). La L o R indica si s'ha de girar la part esquerra o dreta del segment (cadascuna és d'un color) i el nombre indica el nombre de girs que cal fer a aquesta peça (sempre cap a la dreta).

A la pàgina de la serp de Rubik a la Viquipèdia podeu trobar més documentació.

A més en aquesta pàgina podreu trobar les instruccions per fer moltes figures senzilles, i a aquesta altra per fer figures més complicades

 

Serp de Rubik

Contenido relacionado

Com fer una bola amb la serp de rubik (rubik's snake)

  • Posted on: 1 January 2012
  • By: dani

L'Ada ens mostra com fa la bola amb la serp de rubik o Rubik's Snake, i encara ho pot fer més ràpid!

El rubik's snake és un joc que s'ha posat de moda darrerament entre els nens, tot i que és un "revival" perquè es va crear fa temps. És una d'aquestes modes que apareixen periodicament i que es propaguen com la polvora als col·legis. L'anna també en parla al seu blog, "Així va el país"

 

Torna la Tos Ferina

  • Posted on: 5 April 2013
  • By: dani
 Bordetella Pertussis, el bacteri responsable de la Tos Ferina (imatge de la viquipedia)

Avui he anat buscar la meva filla al cole (El CEIP Onze de Setembre de Sant Quirze del Vallès) i m'he assabentat que dels 24 nens de la seva classe (6é) de moment 5 han "caigut" per causa de la Tos Ferina

Evidentment el primer que he fet al arribar a casa és informar-me del tema, una malaltia que em sonava però que no coneixia en profunditat. Al principi sembla un refredat comú però evoluciona a una tos intensa. La causa és un bacteri (no un virus com els refredats o grips)