Que fa la gent durant el dia, segons twitter

  • Posted on: 2 October 2011
  • By: dani

Aquest projecte em resulta fascinant, http://timeu.se/

Es tracta d'un projecte universitari de Scott Golder (Cornell University)

La idea és ben simple, a partir d'un enorme "set" de dades provinent de twitter es normalitzen segons el desfasament horari, de manera que les "8 del matí" son les "8 del matí" a qualsevol lloc del món. Llavors es tracta de visualitzar la freqüència d'aparició de determinades paraules segons l'hora del dia i el dia de la setmana.

L'exemple de partida "breakfast" mostra que l'hora mitjana de l'esmorzar és entre les 7 i 8 del matí, les 8.30 els dissabtes i les 9 els diumenges.

Però podem provar amb qualsevol paraula, és clar.

De seguida vaig pensar si es podien veure diferències culturals entre el món de parla anglesa i el de parla castellana, i efectivament:

Si provem "desayuno", els dies laborables es desplaça aproximadament a les 8.30, dissabtes a les 9 i diumenges a les 10. és a dir 1 hora més tard que en anglès. Si ho proveu en català les dades no son tant fiables (es nota sobretot en la variabilitat de les gràfiques)

Que passa amb "lunch" per exemple? En anglès hi ha un pic molt clar a les 12, fins i tot el cap de setmana, en castellà "comida" té el pic a les 2 (2 hores més tard.

La paraula "trabajo" te el pic a les 9 del matí, (i és especialment utilitzada els dilluns, i poc els caps de setmana), en canvi en anglès "work" té el pic a les 7 del matí, i a més la corba baixa molt més ràpidament durant el dia que a la versió "castellana".

En fi, el curiós de tot això és que aquest anàlisi visualitza els costums que tenen les persones del món anglo-parlant i del castellano-parlant només a través de la utilització d'aquestes paraules a twitter.

 Aqui  teniu alguns exemples més

work timeu
trabajo timeu

Contenido relacionado

Torna la Tos Ferina

  • Posted on: 5 April 2013
  • By: dani
 Bordetella Pertussis, el bacteri responsable de la Tos Ferina (imatge de la viquipedia)

Avui he anat buscar la meva filla al cole (El CEIP Onze de Setembre de Sant Quirze del Vallès) i m'he assabentat que dels 24 nens de la seva classe (6é) de moment 5 han "caigut" per causa de la Tos Ferina

Evidentment el primer que he fet al arribar a casa és informar-me del tema, una malaltia que em sonava però que no coneixia en profunditat. Al principi sembla un refredat comú però evoluciona a una tos intensa. La causa és un bacteri (no un virus com els refredats o grips)