Mapa de desigualtat social a Barcelona

  • Posted on: 7 January 2013
  • By: dani

Trobo en aquest article de El Pais, un mapa sobre les desigualtats socials a la ciutat de Barcelona. Preocupant.

El que mostra el gràfic és, a partir d'un index 100 que seria la mitjana de ingressos per unitat familiar, la diferència per barris.

El més greu és que la diferència s'ha incrementat molt darrerament, des de la crisi, Als barris on era alta, ara és més alta, i on era més baixa ara és encara més baixa. La diferència entre el barri més pobre i el més ric és de 1 a 7!

No és una particularitat de Barcelona ja que a un dels darrers estudis de l'Eurostat Espanya ja està a la cua de les desigualtats socials. Un desastre.

No m'agradaria anar cap a un model com el que existeix a molts llocs del món, on hi ha una gran diferència entre els rics i els pobres, això és el mateix que parlar de inseguretat, manca de llibertats i de progrés en general.

 

 

mapa desigualtats socials a barcelona

Contenido relacionado

Badalona és pobre

  • Posted on: 10 January 2013
  • By: dani
El pont del petroli de Badalona

Si Badalona fós un país, tindria el PIB/capita corresponent als països més pobres de la UE, com Xipre o Malta. Amb dades del 2008 Badalona té 20.000 eur de renda per càpita. Un 66% de la mitjana de Catalunya. I, ja sé que és odiós fer comparacions, però resulta que només representa el 50% del de Barcelona (amb 40000 eur). Si Barcelona fós un pais seria Brunei o Noruega (40000 € = 52000 $), el 4t i 5é país més ric del món (segons el FMI)

PIB per càpita respecte Renda Disponible

  • Posted on: 12 January 2013
  • By: dani

L'altre dia vaig publicar aquest article sobre la "pobresa" de Badalona respecte altres ciutats de Catalunya. En realitat perfilant més potser no hauria d'haver parlat del PIB per càpita, com molt bé em va corregir @idescat a twitter, sinó de la Renda Familiar Disponible, o més concretament la RFDB/hab (la Renda Familiar Disponible bruta per habitant).

Urinaris públics a Barcelona

  • Posted on: 20 January 2012
  • By: dani

Qui no s'ha trobat en algú moment en la situació de necessitar anar al bany, mentre passeges per la ciutat, i no poder-ho fer perquè no hi ha llocs. Realment és un problema.

Els urinaris públics han existit a moltes ciutats europees. Malgrat això moltes les conserven i en canvi altres, com Barcelona, els van eliminar. Tradicionalment aquests urinaris moltes vegades eren masculins i s'ha intentat arreglar amb el temps. Per diversos motius ens hem trobat a la ciutat de Barcelona a principis del s XXI amb un problema sense resoldre, el dels urinaris públics.