Malmö i el turning Torso de Calatrava (dia 2)

 • Posted on: 13 August 2014
 • By: dani

Avui hem estat tot el matí a Copenhagen i per la tarda hem travessat el pont d'Öresund per anar a Malmö (ja a Suècia).

Com acostumem a fer, mentre estàvem a la ciutat, hem emprat el mitjà de transport ideal pel turisme, anar a peu.

Tot el matí hem estat voltant pels carrers i parcs de Copenhagen fora del circuit estrictament més turístic, alguns d'aquests parcs molt macos i espaiosos, com per exemple el parc reial, d'estil francés i de formes molt geomètriques. Hem caminat uns 15km!. Per acabar hem parat a un lloc a dinar, on hem confirmat que els preus a Copenhagen són força cars, més que a Suècia.

Després de dinar travessar el pont d'Öresund en tren ha estat força ràpid. El bitllet per 2 adults i una teenager de 13 ens ha costat 144 corones daneses, uns 20 eur al canvi. Viatjar en tren a aquests països no és gaire car i es tenen molt en compte les tarifes familiars, i hi ha ofertes molt interessants si es compren els bitllets amb antelació, cosa que al nostre país no passa. A més durant el trajecte hi ha wifi gratis.

El pont d'Öresund en realitat és la combinació del propi pont d'uns 8 Km de llargada més un túnel de 3.5km que comuniquen amb una illa artificial intermèdia. La longitud total és d'uns 15km. El tren transcorre per la part inferior del pont mentres que a la part superior passen els cotxes.

Un cop arribats a Malmö hem fet una passejada per tota la part nova de la ciutat al costat del mar (västra hamnen) on es troba un dels edificis emblemàtics de la ciutat, el turning torso, obra de Calatrava, l'edifici més alt d'Escandinàvia amb 190m d'alçada. Val molt la pena visitar el part que envolta tota aquesta zona i que te vistes al immens pont d'Öresund, a l'estiu el sol es pon a l'altra banda i la gent aprofita per fer un pícnic mentres contempla el paisatge i els més aventurers es banyen al mar del nord (menys fred del que podríem pensar a aquesta zona), a més tota aquesta zona està plena d'edificis residencials molt moderns (i suposem que cars)

Per acabar la jornada hem sopat a un dels múltiples thais de la ciutat. La relació amb Tailàndia per part dels suecs és molt intensa, és un dels seus destins turístics preferits, i això també ha dut que els restaurants tailandesos a Suècia siguin en aquest moment els més nombrosos i també hi hagi molts locals de massatges thai.

Els suecs estimen Tailàndia.

Turning torso de Calatrava a Malmö (Suècia)
Posta de sol amb vistes al pont d'Öresund

Contenido relacionado

Copenhagen i Malmö ciutats agermanades per un pont (dia 1)

 • Posted on: 13 August 2014
 • By: dani
El Nyhavn (port "nou") de Copenhagen

Com cada estiu dediquem una part de les vacances a fer un tour per les terres sueques, i aquesta vegada m'he decidit a comentar-ho dia a dia al meu blog.

En total estarem 12 dies, començant a Copenhagen, des d'on escric en aquest moment. Demà anirem a Malmö, ja a Suècia, i estarem voltant per Skane durant una setmana, finalment passarem 4 dies a Göteborg.

Cada dia us explicaré alguna cosa curiosa de la vida sueca quotidiana.

La costa oest d'Scania

 • Posted on: 17 August 2014
 • By: dani
Gallines de camp sueques
Un pont del petroli suec

Avui hem estat voltant per la costa oest d'Escania, la que dóna al mar del nord, amb un vent imparable i molest, el dia ha estat gris. El termòmetre marcava uns 18 graus, però la temperatura de sensació donat el vent era molt més baixa. Resseguint la costa hem trobat diversos ponts que serveixen per introduir-se al mar, molt poc profund, per poder-se banyar amb una profunditat acceptable. No cal dir que amb aquest temps no hem trobat ni una ànima banyant-se.

Terrades vist des de l'ermita de Santa Magdalena

 • Posted on: 10 May 2015
 • By: dani
Terrades des de Santa Magdalena

La foto de la setmana és la vista del poblet de Terrades, des de l'ermita de Santa Magdalena.

Aquest cap de setmana vam fer la petita excursió a peu que, des del Santuari de la Salut (que per cert és un fantàstic hotel), arriba fins a aquesta ermita després d'uns 45 minuts a peu. El track de la excursió el podeu trobar a Wikiloc.

Escània en 10 frases

 • Posted on: 21 August 2014
 • By: dani
Una casa típica d'Escània i la seva bandera

Dia d'impàs. Avui deixem Skane per anar cap a Göteborg on passarem els 4 últims dies del nostre viatge per Suècia. Al migdia ha sortit el nostre tren des de Malmö a Göteborg. Hem deixat el nostre Bed & breaakfast a Tomelilla i en direcció cap a Malmö hem recorregut tota la costa sud-occidental. Entre altres coses hem visitat el punt més meridional de Suècia.

Com no hem vist gaires coses destacables avui intentaré fer un resum sobre el que hem après d'Skane i per què és diferent de la resta de Suècia.