La temperatura a Barcelona ha pujat 1.6 graus els últims 200 anys

 • Posted on: 21 March 2012
 • By: dani

Llegeixo aquesta noticia, resulta que Barcelona té una de les sèries de dades més llargues d'Europa, i del món, que evidencien que durant aquest periode, des del 1780 que es van començar a registrar, la temperatura ha pujat 1.6 graus, especialment els últims 40 anys.

Potser a algú no li pot semblar gaire, però si tenim en compte que al món durant aquest periode la pujada ha estat de 0.6 graus, potser ens hauriem de començar a preocupar, és gairebé el triple.

També vist d'un altre manera, un ascens de 1.6 graus  és un ascens d'aproximadament 250 metres en el nivell de neus perpetues al pirineu, i també de la flora i la fauna del pais. En aquests moments els pirineus ja es troben técnicament sense neus perpetues ni glaciars, el que queda són les restes de temps passats que amb el temps aniran desapareixent.

Quan anava al col·legi, recordo, perquè sempre m'han agradat aquests temes, que oficialment el nivell de neus perpetues estava a 2800m al pirineu occidental i 3000 al oriental, ara deu ser ja 3100 al occidental i a l'oriental res de res, és clar

 

 

Contenido relacionado

Com estalviar energia al cuinar

 • Posted on: 4 September 2013
 • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples:

¿D'on venen les pomes?

 • Posted on: 9 July 2013
 • By: dani
Manzana natural del pais

Observeu qualsevol mercat de fruita a l'hivern, primavera o fins i tot estiu.

Les pomes que es venen vénen pràcticament totes de molt lluny, Nova Zelanda, Àustria, Alemanya, per què?

Però com és possible? No sabeu que les pomes creixen a l'estiu?.

En el nostre hemisferi una poma "natural" hauria d'estar en el mercat entre agost i octubre, per tant fora d'aquest marge segur que les pomes són de cambra, es van recollir fa molt, s'han transportat des de lluny i s'han conservat de manera "artificial ".

El canvi climàtic a Catalunya

 • Posted on: 8 July 2013
 • By: dani
Barcelona aviat tindrà les temperatures de Sevilla

A un estiu com aquest, de moment relativament normal i fins i tot fresc, la gent tendeix a oblidar-se encara més del terrible problema que afrontem amb el canvi climàtic.

A Catalunya aquest problema és especialment important, el ritme dels canvis (perjudicials) és més del doble que la mitjana mundial. Tot i això pel gran públic aquest tema no hi és a les seves preocupacions, i probablement ni els coneix.

El Delta de l’Ebre desapareixerà engolit pel mar

 • Posted on: 10 April 2012
 • By: dani
El canvi climàtic a casa nostra de Maria Josep Picó

"L’ascens del nivell de la Mediterrània destruirà les nostres platges; l’Albufera de València i el Delta de l’Ebre desapareixeran engolits per la mar; patirem més sequeres i incendis, i l’increment de les temperatures potser ens obligarà a viure en un estiu constant. Així veiem (i viurem) el canvi climàtic. Però els efectes de l’augment de la temperatura a la Terra són incerts. El futur dependrà del l’ús que fem ara de l’energia, del territori i dels recursos hídrics, perquè el consum abusiu d’aquests agreuja els desequilibris ambientals"