La tardor 2014 serà més plujosa del normal a Catalunya

  • Posted on: 5 September 2014
  • By: dani

Continuant amb les previsions estacionals, segons la NOAA aquesta tardor a Catalunya serà més plujosa del normal, especialment els mesos de setembre i octubre, i no tant, novembre. Les temperatures seran força normals. La tardor ja és per si força plujosa a Catalunya, per tant el que vol dir si es compleix la previsió és que plourà encara més del normal, força.

Recordo que en meteorologia la tardor engloba els mesos de setembre a novembre (a diferència de la tardor astronòmica que va de equinocci de tardor a solstici d'hivern), això es fa per simplificar el procés de càlcul de dades.

La previsió que vaig fer del passat estiu seguint aquest model ha estat força exacte, efectivament a gran part del pais l'estiu ha estat més plujós i una mica més fresc del normal. Veurem si ara aquest model també l'encerta.

 

Precipitacions pel setembre 2014

Contenido relacionado

Com serà l'estiu del 2013?

  • Posted on: 8 May 2013
  • By: dani
Pluja pels propers mesos del 2013 a Europa

Segueixo les previsions metereològiques  a llarg termini del NOAA. Fa temps que està marcant per aquest estiu (juny, juliol i agost), temperatures relativament fresques i més pluja del normal. Ja veurem si es compleix o no. La fiabilitat d'aquests models és molt baixa.. però cada vegada ho és menys.

I falla bastant , de fet l'any passat havia marcat un agost fresc i plujós i va ser totalment al contrari. Veurem, ho analitzarem a primers de setembre a aquest blog.

El canvi climàtic a Catalunya

  • Posted on: 8 July 2013
  • By: dani
Barcelona aviat tindrà les temperatures de Sevilla

A un estiu com aquest, de moment relativament normal i fins i tot fresc, la gent tendeix a oblidar-se encara més del terrible problema que afrontem amb el canvi climàtic.

A Catalunya aquest problema és especialment important, el ritme dels canvis (perjudicials) és més del doble que la mitjana mundial. Tot i això pel gran públic aquest tema no hi és a les seves preocupacions, i probablement ni els coneix.