La pasta per els catalans

  • Posted on: 11 December 2011
  • By: dani

Un gran descobriment aquest blog, la pasta per els catalans. Un blog de receptes autèntiques italianes.

Llegint-lo us adonareu de les infinites possibilitats creatives de la pasta.
La seva autora, l'Antonella, ens va explicant cadascuna de les receptes a mida que ella mateixa les prova, amb un respecte total a la tradició italiana . Realment aquí cometem errors que pels italians serien inexcusables, com per exemple posar crema de llet a la carbonara (en realitat es fa amb ou), o acompanyar els spaghetti amb ragú (només es posa a alguns tipus de pasta, que tenen forats)

Per mi és el millor recull de receptes de pasta en català.

Ah, i ara per Nadal sorteja 12 kilos de pasta, només cal que seguiu les instruccions: Rifa de Nadal , un altre manera de guanyar pasta

 

Contenido relacionado

Els nens catalans mengen el doble de proteïnes de les necessàries

  • Posted on: 17 June 2014
  • By: dani
carn vermella

Segons aquest estudi els nens de 2 a 3 anys a Catalunya mengen el doble de proteïnes de les necessàries, més que a la resta d'Espanya. Aquest problema també s'extèn a la resta de la població adulta, que també té una ingesta més alta en proteines del recomanat comparat amb els altres països d'Europa.

La sal gruixuda és la pitjor per la salut

  • Posted on: 8 June 2014
  • By: dani
Sal gruixuda

Fer servir sal gruixuda (o grossa) per cuinar és la pitjor decisió que podem fer si volem baixar els nivells de sal i cuidar la nostra salut i tensió arterial. 

El motiu no és que la sal grossa sigui pitjor, de fet té la mateixa composició que la "normal", el que passa és que en ser els grans "grans", el gust salat que ens dóna és molt inferior a la quantitat ingerida. A la boca només es dissol una part, que és la que notem com salada però després a l'estómac es dissol la resta i estem ingerint molta més sal de la que hem notat en el gust. És una bomba de sal per al cos. 

Recepta d'hamburguesa vegetal (cigrons i llenties)

  • Posted on: 5 February 2013
  • By: dani

Cercant la recepta "perfecta" de l'hamburguesa vegetal, ja havia provat amb èxit una de ben fàcil, la que combina civada amb tofu. Però fa poc vaig trobar aquesta recepta amb uns ingredients ben diferents, llenties i cigrons a El Comidista

La veritat és que és ben fàcil i queda molt bé, els ingredients es poden variar, jo ho vaig fer sense formatge

Galetes de civada

  • Posted on: 15 January 2013
  • By: dani

Si voleu menjar civada (avena) en forma de galetes qué millor que fer-les vosaltres mateixos, no és gens complicat!

Després de molts intents, respecte a fer "galetes", he arribat a les següents conclusions: