La festa del bosc de Badalona

  • Posted on: 27 February 2012
  • By: dani

Cada any es celebra a la serralada de Marina de Badalona La Festa del Bosc. Una activitat totalment recomanable que consisteix en anar a plantar el teu propi arbre a les muntanyes.

L'ajuntament s'encarrega de tot; del planter (alzines, pins, etc), de les eines per fer el forat, de l'aigua per regar, i molts voluntaris ajuden a coordinar el desplegament. Només cal tenir ganes i aprofitar el dia per fer la teva petita aportació. Aquesta edició, com les anteriors, ha estat un gran èxit de participació. HI havia centenars o potser milers de persones disposades a plantar el seu arbre!

Cada arbre du una cinta de plàstic amb el nom de la persona que l'ha plantat.

Segur que si passegeu pels voltants de Can Ruti trobareu molts d'aquests arbres plantats durant les diferents edicions de la festa del bosc, alguns d'ells ja comencen a ser prou grans!

Contenido relacionado

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples:

Com anar de Barcelona a Badalona en bici

  • Posted on: 21 August 2013
  • By: dani
Bici amb jersei de "ganxillo"

Quan vaig anar a viure a Badalona des seguida em vaig plantejar si era possible desplaçar-se entre les 2 ciutats amb bici, com a mitjà de transport. Aparentment semblen 2 ciutats a molta distància, i realment poca gent opta per anar en bici quan ha d'anar des d'un lloc a l'altre. Però realment no és del tot cert. Es pot anar perfectament de Badalona a Barcelona (i viceversa) fent servir el mitjà de transport més sostenible i saludable. Això ja està prou ben documentat