La costa sud-occidental d'Skane (Dia 8)

  • Posted on: 19 August 2014
  • By: dani

Ja ho havíem provat en un altra ocasió a un altre racó de Suècia i ho volíem tornar a fer, fer una excursió en trolley per unes vies abandonades. En aquest cas una via d'uns 9km que surt de Tomelilla en direcció a Malmö. El trolley és una mena de bicicleta que es fa servir directament sobre les vies del tren. Aquesta via es va abandonar als anys 70, amb la introducció massiva dels cotxes que va fer desapareixer els trens poc transitats.

De fet aquesta excursió m'ha servit per fer un experiment que he improvisat sobre la marxa. Quan anàvem per la via hem vist de quan en quan algún "spanska mördare snigel", és a dir algun llimac d'aquests marrons que són una invasió a Suècia des de l'any 1975. Òbviament el seu destí sobre les rodes metàl·liques del trolley no ha estat gaire bondadós. A la foto podeu veure un dels llimacs abans de ser sacrificat, la foto del després us la estalvio. L'experiment consisteix en saber quants llimacs assassins hi ha a Suècia. Prenent la mostra de 20 llimacs que he vist sobre la via esquerra durant el trajecte de tornada (uns 9 km) i que la via fa uns 4 cm d'amplada, hem surt una superfície de 0.04*9000m=360m2 de via. Expressat en km2 són 0.000360km2. Si en aquesta superfície hi havia 20 llimacs ens surt una densitat de 55555 llimacs assassins per km2. Sabent que la superficie de Suècia és de 450.000km2 i assumint que la densitat de llimacs és igual a tot el país ens dóna una xifra de 450000x55555=25 mil milions de llimacs assassins, espanyols!

Donat que la població a Suècia és de menys de 10 milions toquen a més de 2000 llimacs per habitant!!

Bé, a banda d'això ha valgut molt la pena l'excursió amb trolley, es va a un ritme tranquil i es travessen paisatges que normalment no veus a peu o en cotxe.

El nostre següent destí ha estat el castell de Christinehofs i tots els seus voltants que formen una mena de eco-park.

Hem fet un recorregut a peu d'uns 8km trobant pel camí tota mena d'animals com cavalls, vaques i ovelles, i anant a parar a un molí d'aigua bastant impressionant.

Per dinar un dagens rätt autèntic 100%. A un hotel de la zona. Buffet d'amanida, pa amb mantega, "saft" per beure, un plat calent que era pannbif, que seria una mena d'hamburguesa, amb patates i ceba caramel·litzada, i després café és clar. Per 100 sek (uns 10 eur) continuo pensant que no és gens car. El saft forma part de l'essència sueca, és un xarop, normalment de fruits del bosc (nabius vermells, grosella, nabius,gerds), diluït amb aigua. I tot i que sembla bastant infantil ho poden beure tant petits com adults.

Per acabar la jornada hem fet un tomb per tota la costa del sud-est, amb pobles molt macos i algunes platges bastant espectaculars, que ho serien més si fes una mica més de calor, com ha fet moltes setmanes abans que vinguéssim nosaltres, és clar.

 
Un llimac assassí espanyols disfrutant dels últims segons de vida abans de ser mutilat salvatjament per un trolley

Contenido relacionado

Escània en 10 frases

  • Posted on: 21 August 2014
  • By: dani
Una casa típica d'Escània i la seva bandera

Dia d'impàs. Avui deixem Skane per anar cap a Göteborg on passarem els 4 últims dies del nostre viatge per Suècia. Al migdia ha sortit el nostre tren des de Malmö a Göteborg. Hem deixat el nostre Bed & breaakfast a Tomelilla i en direcció cap a Malmö hem recorregut tota la costa sud-occidental. Entre altres coses hem visitat el punt més meridional de Suècia.

Com no hem vist gaires coses destacables avui intentaré fer un resum sobre el que hem après d'Skane i per què és diferent de la resta de Suècia.

Terrades vist des de l'ermita de Santa Magdalena

  • Posted on: 10 May 2015
  • By: dani
Terrades des de Santa Magdalena

La foto de la setmana és la vista del poblet de Terrades, des de l'ermita de Santa Magdalena.

Aquest cap de setmana vam fer la petita excursió a peu que, des del Santuari de la Salut (que per cert és un fantàstic hotel), arriba fins a aquesta ermita després d'uns 45 minuts a peu. El track de la excursió el podeu trobar a Wikiloc.