La costa oest d'Scania

  • Posted on: 17 August 2014
  • By: dani

Avui hem estat voltant per la costa oest d'Escania, la que dóna al mar del nord, amb un vent imparable i molest, el dia ha estat gris. El termòmetre marcava uns 18 graus, però la temperatura de sensació donat el vent era molt més baixa. Resseguint la costa hem trobat diversos ponts que serveixen per introduir-se al mar, molt poc profund, per poder-se banyar amb una profunditat acceptable. No cal dir que amb aquest temps no hem trobat ni una ànima banyant-se. Ara tenim un referent d'aquests tipus de pont a Catalunya, el pont del petroli de Badalona, tot i que aquest és molt més gran i, no és de fusta, i no té aquesta funció. Un dels ponts que hem trobat tenia una llargada de 500m i al final hi havia una zona de bany molt ben organitzada i un restaurant i tot!.

Després de visitar uns quants ponts i resseguir aquesta costa, on els arbres estan torts pel vent insistent de l'oest i on està ple de generadors eòlics, hem decidit parar a un camp de golf a dinar el menú, aquí sempre és un recurs fàcil i econòmic sobretot si voltes pel camp.

A l'estiu acostuma a fer força bon temps i sol a Suècia, però de quant en quant pots trobar-te amb dies com avui, més aviat grisos i plujosos, el que els suecs anomenen "estiu suec" (svenska sommar). Una activitat ideal per aquests dies, sobretot si pots voltar amb el cotxe, es visitar els innombrables "loppis" (o també dits lopp marknad, antika, kuriosa, etc).

És fàcil trobar-lo perquè a les carreteres sovint hi ha rètols que ho indiquen. Si segueixes les indicacions a l'arribar veuràs que és una casa normal però plena de trastos. Tant a l'interior com a l'exterior. Coses de tota mena vintage i no tant vintage, el que vindria a ser el mercat dels encants. Muntat més com a hobby que com a negoci. Al loppis hem comprat una revista de dones de l'any 1941.

Una altra activitat interessant de fer és el "geocaching", avui també hem intentat trobar 3 "cachés" però amb bastanta mala fortuna perquè només n'hem trobat 1. El "geocaching" és una bona manera de trobar racons i llocs que normalment no trobaries. En aquesta ocasió, intentant trobar-ne un hem descobert una mena de museu de la segona guerra mundial a l'aire lliure, a banda d'altres racons molt macos.

Els propers 2 dies hem decidit allotjar-nos a una caseta de poble (stuga) a una granja, l'hem trobada a través d'airbnb i és molt més econòmic que un hotel, també força més precària, però té l'avantatge de poder viure al mig de la natura. Al costat de la nostra caseta tenim conills, gallines de pondre ous, i un gat. A la casa gran del costat hi viu tota la familia. Ens hem quedat molt sorpresos a l'arribar i veure com els nens estaven treien els conills a passejar amb corretja pels voltants!! No he pogut evitar aterroritzar-los pregunta-los si sabien que en feiem nosaltres a Catalunya dels conills, menjar-los! D'acord que volia practicar una mica de suec, però crec que la imatge que s'han fet de nosaltres potser no era la millor després de veure l'expressió de la seva cara.

Per acabar la jornada hem vistat un parc de la zona, el djurholmen. Com sempre un camí molt ben marcat ens ha dut a visitar el bosc que en aquest cas era molt variat, començava sent una fageda per canviar a un avetar, un bosc de bedolls, etc.

Gallines de camp sueques
Un pont del petroli suec

Contenido relacionado

El far de Mölle (Kullagardens) i les marsopes (dia 6)

  • Posted on: 18 August 2014
  • By: dani
Lunch al "Flickornas Lundgren"

Un altre dia a Escania, avui encara a una petita stuga (caseta) al costat d'una granja al camp, a les afores d'un poblet (Förslöv), al nord de Helsinborg.

EL dia s'ha llevat gris, fred i plujós. Uns 14 graus de temperatura, i pluja que pràcticament no ha parat en tot el dia. En aquesta situació hem hagut de renunciar al pla que teniem per avui, anar a fer una volta per Kullaberg, una peninsula de la costa nord-occidental d'Skane, i ho hem substituit per una volta en cotxe pels voltants.

Escània en 10 frases

  • Posted on: 21 August 2014
  • By: dani
Una casa típica d'Escània i la seva bandera

Dia d'impàs. Avui deixem Skane per anar cap a Göteborg on passarem els 4 últims dies del nostre viatge per Suècia. Al migdia ha sortit el nostre tren des de Malmö a Göteborg. Hem deixat el nostre Bed & breaakfast a Tomelilla i en direcció cap a Malmö hem recorregut tota la costa sud-occidental. Entre altres coses hem visitat el punt més meridional de Suècia.

Com no hem vist gaires coses destacables avui intentaré fer un resum sobre el que hem après d'Skane i per què és diferent de la resta de Suècia.