Guia dels arbres de Badalona

  • Posted on: 4 January 2012
  • By: dani

La Regidoria de Medi Ambient  de l’Ajuntament de Badalona ha publicat Els arbres de Badalona

Es tracta d'una guia molt detallada on s'expliquen totes les espècies d'arbre que es poden trobar a la ciutat. de fet les especies que es poden trobar són molt semblants a les que hi ha a altres ciutats properes com Barcelona, Sant Adrià de Besós o l'Hospitalet.

Trobo a faltar que no es diferenciïn clarament els arbres autòctons, els que podem trobar als nostres boscos, els que hauríem d'apreciar més, enlloc dels adoptats, que de fet són majoria a la guia. En general trobo que la gent no sap diferenciar un roure d'una alzina, o un freixa i hauríem de començar per aquí. De totes maneres és una fantàstica iniciativa de l'ajuntament

Un gran avantatge és que la tenim disponible gratuïtament en format electrònic PDF aquí:

Guia dels arbres de Badalona

 

Moixera de guilla, aquest és un arbre que es troba als pirineus

Contenido relacionado

Com anar de Barcelona a Badalona en bici

  • Posted on: 21 August 2013
  • By: dani
Bici amb jersei de "ganxillo"

Quan vaig anar a viure a Badalona des seguida em vaig plantejar si era possible desplaçar-se entre les 2 ciutats amb bici, com a mitjà de transport. Aparentment semblen 2 ciutats a molta distància, i realment poca gent opta per anar en bici quan ha d'anar des d'un lloc a l'altre. Però realment no és del tot cert. Es pot anar perfectament de Badalona a Barcelona (i viceversa) fent servir el mitjà de transport més sostenible i saludable. Això ja està prou ben documentat 

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.