Excursió per Vallgorguina (Montnegre)

  • Posted on: 2 April 2013
  • By: dani

Aquest cap de setmana hem triat una excursió amb punt de sortida i final al poble de Vallgorguina, per cert un poble que ens ha agradat molt.

La ruta pel camí local del poble de Vallgorguina està ben documentada al Wikiloc , és una camí molt ben marcat i ample i que transcorre per alguns punts interessants, com per exemple el Dòlmen de Pedra Gentil o el suro gran. El suro gran és una alzina surera de proporcions considerables, i que val la pena veure. En general el bosc per la zona és bastant ombrívol i hi ha avets (plantats) a les parts baixes, salzes, i alzines sureres, entre molts altres tipus d'arbre. La serra del Montnegre a aquesta banda és a la vessant nord i afavoreix la flora més humida.

Una excursió que ha valgut molt la pena i us recomanem

 

Alzines sureres al Montnegre-Corredor

Contenido relacionado

Terrades vist des de l'ermita de Santa Magdalena

  • Posted on: 10 May 2015
  • By: dani
Terrades des de Santa Magdalena

La foto de la setmana és la vista del poblet de Terrades, des de l'ermita de Santa Magdalena.

Aquest cap de setmana vam fer la petita excursió a peu que, des del Santuari de la Salut (que per cert és un fantàstic hotel), arriba fins a aquesta ermita després d'uns 45 minuts a peu. El track de la excursió el podeu trobar a Wikiloc.

Escània en 10 frases

  • Posted on: 21 August 2014
  • By: dani
Una casa típica d'Escània i la seva bandera

Dia d'impàs. Avui deixem Skane per anar cap a Göteborg on passarem els 4 últims dies del nostre viatge per Suècia. Al migdia ha sortit el nostre tren des de Malmö a Göteborg. Hem deixat el nostre Bed & breaakfast a Tomelilla i en direcció cap a Malmö hem recorregut tota la costa sud-occidental. Entre altres coses hem visitat el punt més meridional de Suècia.

Com no hem vist gaires coses destacables avui intentaré fer un resum sobre el que hem après d'Skane i per què és diferent de la resta de Suècia.

El far de Mölle (Kullagardens) i les marsopes (dia 6)

  • Posted on: 18 August 2014
  • By: dani
Lunch al "Flickornas Lundgren"

Un altre dia a Escania, avui encara a una petita stuga (caseta) al costat d'una granja al camp, a les afores d'un poblet (Förslöv), al nord de Helsinborg.

EL dia s'ha llevat gris, fred i plujós. Uns 14 graus de temperatura, i pluja que pràcticament no ha parat en tot el dia. En aquesta situació hem hagut de renunciar al pla que teniem per avui, anar a fer una volta per Kullaberg, una peninsula de la costa nord-occidental d'Skane, i ho hem substituit per una volta en cotxe pels voltants.