Energia eòlica a catalunya, 1000Mw eòlics

  • Posted on: 13 January 2012
  • By: dani

Em trobo amb aquesta notícia on es comenta que Catalunya ja ha superat els 1.000 MW eòlics (o 1 Gw). La potència s'ha incrementat un 18% el 2011, és un gran avenç.

No entenc la reticència d'alguns ecologistes als parcs eòlics, és clar que poden tenir alguns inconvenients, com tot a la vida, però aquests inconvenients, menors, no són ni de llarg suficients per contrarestar tots els beneficis que ens aporta una energia neta, que no contamina i que a la llarga cuida el nostre paisatge perquè alenteix el canvi climàtic.

La energia eòlica produïda actualment és d'uns 2100 GWh, que equival al 4% del consum total elèctric, però encara falta molt per un percentatge que probablement hauria de ser del 30 o 40%.

 

Molí de vent

Contenido relacionado

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples:

Energia neta amb Cooperativa Som Energia

  • Posted on: 18 January 2012
  • By: dani

Una notícia fantàstica enterar-se que existeix la cooperativa Som Energia.

Aquesta cooperativa actua com una empresa suministradora d'electricitat amb la diferència que et garanteix que la energia prové totalment de fonts renovables. A més dóna suport a iniciatives de creació generació d'energia neta.

Contractar-ho és molt senzill i costa el mateix que qualsevol altre companyia elèctrica.  

 

Comptadors elèctrics inteligents

  • Posted on: 2 December 2011
  • By: dani

Sabem que hem de reduir el consum elèctric. No només per una questió econòmica, sinó, sobretot perquè la majoria de l'energia elèctrica que consumint  és, i continuarà sent durant força temps, en gran part generada per fonts d'energia no renovables i contaminants. En qualsevol cas la millor opció és apuntar-se a una companyia que ens garanteixi que l'energia només prové de fonts renovables com per exemple Som Energia

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.