Els nens catalans mengen el doble de proteïnes de les necessàries

  • Posted on: 17 June 2014
  • By: dani

Segons aquest estudi els nens de 2 a 3 anys a Catalunya mengen el doble de proteïnes de les necessàries, més que a la resta d'Espanya. Aquest problema també s'extèn a la resta de la població adulta, que també té una ingesta més alta en proteines del recomanat comparat amb els altres països d'Europa.

Aquí en pocs anys hem passat de tenir una alimentació mediterrània a ser un dels països amb més percentatge d'obesitat tant infantil com adulta, cosa que pot estar relacionat amb aquesta ingesta excesiva de carn (i per consequent greix d'origen animal)

Culturament s'ha extés la idea de que és necessari menjar carn, i si és vermella millor (de vedella, etc). Resulta que és ben bé al contrari, la OMS recomana mejar només carn vermella una vegada cada dues setmanes. La carn vermella és la que té més colesterol amb diferència, més que la carn de porc (que no està clar si és vermella, en tot cas no tant), o pollastre per exemple.

En aquest país hi ha gent que menja carn vermella pràcticament cada dia i ho considera necessari, i més pels nens. 

Les proteïnes han de venir millor dels productes làctics, els llegums i els ous.

Ens queda molt per fer per reconduir la situació i tornar a la nostra típica dieta mediterrània, que era per obligació no per gust.. com s'està veient

 

carn vermella

Contenido relacionado

No menjarem mai més tonyina

  • Posted on: 20 October 2011
  • By: dani

Fa temps vam prendre la decisió de no menjar mai més tonyina (ni bonitol, ni cap peix de la familia), ni en llauna, ni fresc, ni congelat.

Us preguntareu perquè? 

S'està abusant de la pesca d'aquest peix, a tots els mars del món.

Això està fent que la seva població hagi baixat increiblement. de fet està declarada com a especie en perill d'extinció, en 3 generacions la població ha baixat el 90%

La sal gruixuda és la pitjor per la salut

  • Posted on: 8 June 2014
  • By: dani
Sal gruixuda

Fer servir sal gruixuda (o grossa) per cuinar és la pitjor decisió que podem fer si volem baixar els nivells de sal i cuidar la nostra salut i tensió arterial. 

El motiu no és que la sal grossa sigui pitjor, de fet té la mateixa composició que la "normal", el que passa és que en ser els grans "grans", el gust salat que ens dóna és molt inferior a la quantitat ingerida. A la boca només es dissol una part, que és la que notem com salada però després a l'estómac es dissol la resta i estem ingerint molta més sal de la que hem notat en el gust. És una bomba de sal per al cos. 

Recepta d'hamburguesa vegetal (cigrons i llenties)

  • Posted on: 5 February 2013
  • By: dani

Cercant la recepta "perfecta" de l'hamburguesa vegetal, ja havia provat amb èxit una de ben fàcil, la que combina civada amb tofu. Però fa poc vaig trobar aquesta recepta amb uns ingredients ben diferents, llenties i cigrons a El Comidista

La veritat és que és ben fàcil i queda molt bé, els ingredients es poden variar, jo ho vaig fer sense formatge

Galetes de civada

  • Posted on: 15 January 2013
  • By: dani

Si voleu menjar civada (avena) en forma de galetes qué millor que fer-les vosaltres mateixos, no és gens complicat!

Després de molts intents, respecte a fer "galetes", he arribat a les següents conclusions: