El llimac assassí espanyol a Suècia (dia 4)

  • Posted on: 15 August 2014
  • By: dani

Un Spanska mördare snigel (un llimac assassí Espanyol!), aquesta és una de les besties que hem vist avui mentres passejàvem pel Dalby Söderskog national park (micro-parc es podria dir). La primera vegada que em van parlar d'aquesta bèstia vaig pensar, Espanyol? Assassí? que vol dir això. Doncs si, és una espècie invasora que es veu que mata algunes plantes dels jardins, és assassina però vegana només, i sembla que va venir des d'Espanya amagada en algun enciam. Ara són una plaga. Com el cargol poma al delta. Com el cranc americà als nostres rius. El terror de les iaies que surten a podar els rosers. Però, és que no hi havia abans llimacs a Suècia? Si, és clar que si, els "normals", els negres. De fet els únics que jo també he vist a Catalunya. Els espanyols no els he vist mai a Espanya. A més d'un li deu fer il·lusió esclafar una bestiola d'aquestes "espanyoles", però jo l'he deixat en pau. A uns 20 cm escassos hi havia un cadàver de musaranya, tot i no crec que hi hagi relació en aquest assassinat, com he dit només assassinen plantes. Si voleu més informació podeu visitar la pàgina de la Viquipèdia, que per cert, no està traduïda al castellà ni al català!. Com és possible que el llimac espanyol no tingui pàgina en el seu idioma???

Aquest mini parc nacional que hem visitat era força diferent del que vam veure ahir (veure post anterior), els arbres en aquest cas eren majoritàriament roures i freixes, molts d'ells centenaris.

Després de la nostra curta excursió hem fet cap a un lloc ben curiós, un centre eqüestre, immens. Flyinge va ser fundat el 1661!. És el centre eqüestre més gran de Suècia. Penseu que estem parlant a més del país del món que té més cavalls per persona (exactament hi ha 30 cavalls per cada 1000 persones, a Espanya són 12, una tercera part)

La particularitat d'aquest lloc és que pots entrar, veure tots els estables, pistes i edificis, fer fotos i preguntar el que vulguis, és un centre totalment obert a tothom

Si veniu per Skane us podeu fer un passeig, val la pena.

Després de la visita hem anat al Restaurant a menjar el "dagens rätt", el plat del dia. A Suècia sovint trobareu llocs on podeu menjar el "plat del dia" a un preu molt econòmic, només a l'hora de dinar (diguem entre les 11 i les 14).

En aquest cas es podien triar diferents plats, però el més bàsic, pyttipanna valia 50sek (uns 5 eur) i incloia el plat en sí (una mena de remenat de patates i carn amb remolatxa), pa amb mantega, bufet d'amanida, beguda (saft) a voluntat, i café (també amb el dret a repetir). Què Suècia és car? Digueu-me a casa nostra on pots dinar així per 5 eur!. A la majoria de camps de golf (que n'hi ha molts!,molts!), podreu dinar de la mateixa manera i sempre a un preu molt econòmic (10 o 12 eur com a molt), aquí el golf no és gens un esport elitista.

Després de la visita tornant per la carretera hem visitat una gasolinera "vintage" de la BP. Els suecs són uns enamorats de la "american way of life", i els encanta tot el tema de cotxes antics americans i relacionats. Aquesta gasolinera tenia una selecció de cotxes antics i tractors.

I finalment hem descansat una mica i hem decidit a veure la capital d'Escania, Malmö, que encara no havíem tingut oportunitat de veure, i resulta que aquests dies és el festival, i està ple de concerts i activitats, i tothom pel carrer de celebració. Als suecs, a la mínima que fa bon temps, els encanta estar al carrer i passejar o anar a les múltiples terrasses dels bars. I, si fa fred, els bars et donen una manta per abrigar-te, no hi ha excusa.

Demà més

 

 

El festival de Malmö
Una pista hipica coberta a Flyinge
Un cotxe de policia vintage (partit per la meitat)
Freixes centenaris
El llimac assassí Espanyol

Contenido relacionado

Copenhagen i Malmö ciutats agermanades per un pont (dia 1)

  • Posted on: 13 August 2014
  • By: dani
El Nyhavn (port "nou") de Copenhagen

Com cada estiu dediquem una part de les vacances a fer un tour per les terres sueques, i aquesta vegada m'he decidit a comentar-ho dia a dia al meu blog.

En total estarem 12 dies, començant a Copenhagen, des d'on escric en aquest moment. Demà anirem a Malmö, ja a Suècia, i estarem voltant per Skane durant una setmana, finalment passarem 4 dies a Göteborg.

Cada dia us explicaré alguna cosa curiosa de la vida sueca quotidiana.

Terrades vist des de l'ermita de Santa Magdalena

  • Posted on: 10 May 2015
  • By: dani
Terrades des de Santa Magdalena

La foto de la setmana és la vista del poblet de Terrades, des de l'ermita de Santa Magdalena.

Aquest cap de setmana vam fer la petita excursió a peu que, des del Santuari de la Salut (que per cert és un fantàstic hotel), arriba fins a aquesta ermita després d'uns 45 minuts a peu. El track de la excursió el podeu trobar a Wikiloc.