El cotxe elèctric no acaba d'engegar

  • Posted on: 21 September 2011
  • By: dani

Llegeixo en aquest article del país la trista notícia que la matriculació de cotxes elèctrics a Espanya l'últim any no ha arribat ni al 5% del previst.

En concret en mig any (primer semestre de 2011) amb prou feines s'han matriculat 200 vehicles elèctrics (la previsió era de 10.000)

Tot això malgrat que hi ha molt bones ajudes, en concret el plà SITVE (2010-2014), que subvenciona part de la compra d'aquest tipus de vehicles.

A més en alguns llocs, per exemple a Barcelona, ja hi ha 234 punts de recàrrega distribuïts per la ciutat, i la recàrrega és gratuïta fins a finals del 2012.

Què esperem llavors?

Espero que la cosa s'animi

El motiu principal és que tothom hauria de tenir un cotxe elèctric, perquè les seves emissions de C02 són nul·les, i vulguem o no vulguem tots els cotxes hauran de ser d'aquest tipus, com més aviat millor, pel bé del nostre planeta.

 

 

 

cotxe electric

Contenido relacionado

La bicicleta és el mitjà de transport més ràpid a la ciutat

  • Posted on: 15 October 2011
  • By: dani

A diverses poblacions de Barcelona es fan curses per comprovar quins son els mitjans de transport més ràpids.

Normalment es tracta d'una cursa on els participants han de fer un trajecte passant per una sèrie de punts i tornar a l'origen, amb diferents mitjans de transport, moto, cotxe, transport públic i bicicleta. Doncs resulta que a la majoria d'aquestes curses està comprovat que el sistema més ràpid per moure's és la bicicleta.

Energia eólica capdavantera a Barcelona (Alstom ex ecotècnia)

  • Posted on: 9 October 2011
  • By: dani

L'evolució dels aerogeneradors és imparable. Els actuals, de grans dimensions, tenen molta més eficiència, i a més son capaços de generar electricitat amb menys vent.

En aquest sentit és important destacar que una de les principals empreses del sector, Alstom Wind (l'antiga ecotècnia) te la seva base a Barcelona i dona feina a més de 500 persones.

Badalona a la cua de la mobilitat sostenible

  • Posted on: 26 September 2011
  • By: dani
Girocletes a l'estació de girona

Sí, fa poc més de 3 anys que visc a Badalona. Tota la meva vida havia viscut al barri de Gràcia a Barcelona i durant aquest temps he anat copsant més i més l'esperit i la realitat badalonina

Això donaria per escriure molts articles, però avui només em centraré en un tema, el de les infraestructures de mobilitat.

Realment en aquest tema, com en molts d'altres, Badalona està a la cua de Catalunya. Encara viu a la època de "el cotxe és el rei".

La bicicleta com a mitjà de transport