Copenhagen i Malmö ciutats agermanades per un pont (dia 1)

  • Posted on: 13 August 2014
  • By: dani

Com cada estiu dediquem una part de les vacances a fer un tour per les terres sueques, i aquesta vegada m'he decidit a comentar-ho dia a dia al meu blog.

En total estarem 12 dies, començant a Copenhagen, des d'on escric en aquest moment. Demà anirem a Malmö, ja a Suècia, i estarem voltant per Skane durant una setmana, finalment passarem 4 dies a Göteborg.

Cada dia us explicaré alguna cosa curiosa de la vida sueca quotidiana.

Hem decidit començar el nostre viatge a Copenhagen, a banda de perquè és una ciutat preciosa, perquè realment està molt a prop de Suècia, en concret de la ciutat de Malmö. Des que es va inagurar el pont d'Oresund

Aqui podeu veure un recorregut en cotxe per tot el pont que algú ha gravat i penjat a youtube

Aquestes dues ciutats han quedat totalment agermanades, ja que en pocs minuts es pot passar d'una ciutat a l'altra, o bé en cotxe o en tren. El tren que comunica les dues ciutats funciona pràcticament com un metro i es podria dir que Copenhagen i Malmö són avui en dia dues cares de la mateixa moneda. Molta gent viu a una banda i treballa a l'altre i creua el pont cada dia.

Aquest pont ha inspirat una sèrie policíaca molt coneguda (Bron/Broen) o The Bridge en anglès. És una sèrie on els protagonistes són policies de les dues bandes de la frontera, i on es parla en els dos idiomes simultàniament. A la sèrie s'hi reflecteixen les personalitats diferents de cada país, els danesos més espontanis i poc seriosos, els suecs molt més metòdics i inflexibles.

Respecte l'idioma un suec pot entendre relativament bé el danès i a la inversa, són idiomes molt propers, segurament més propers que el català i el castellà per exemple, tot i que per la pronunciació es fa difícil si no estàs acostumat.

Copenhagen és la ciutat d'escandinavia més gran, en concret té 1.2 milions d'habitants (2 milions a la conurbanització), mentres que Stockholm en té 900.000 (i també 2 milions a la zona metropolitana)

Una de les particularitats més importants de la ciutat és l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, hi va tothom i està ple de parkings absolutament plens

Durant la tarda ens ha acompanyat la Rosa, una catalana que fa un any que viu aquí i amb la que hem caminat per molts carrers de la ciutat i ens ha mostrat alguns dels racons més coneguts de la ciutat, Nyhavn (el nou port), la sirenita , el palau reial, etc

El Nyhavn (port "nou") de Copenhagen

Contenido relacionado

La costa oest d'Scania

  • Posted on: 17 August 2014
  • By: dani
Gallines de camp sueques
Un pont del petroli suec

Avui hem estat voltant per la costa oest d'Escania, la que dóna al mar del nord, amb un vent imparable i molest, el dia ha estat gris. El termòmetre marcava uns 18 graus, però la temperatura de sensació donat el vent era molt més baixa. Resseguint la costa hem trobat diversos ponts que serveixen per introduir-se al mar, molt poc profund, per poder-se banyar amb una profunditat acceptable. No cal dir que amb aquest temps no hem trobat ni una ànima banyant-se.

Terrades vist des de l'ermita de Santa Magdalena

  • Posted on: 10 May 2015
  • By: dani
Terrades des de Santa Magdalena

La foto de la setmana és la vista del poblet de Terrades, des de l'ermita de Santa Magdalena.

Aquest cap de setmana vam fer la petita excursió a peu que, des del Santuari de la Salut (que per cert és un fantàstic hotel), arriba fins a aquesta ermita després d'uns 45 minuts a peu. El track de la excursió el podeu trobar a Wikiloc.

Escània en 10 frases

  • Posted on: 21 August 2014
  • By: dani
Una casa típica d'Escània i la seva bandera

Dia d'impàs. Avui deixem Skane per anar cap a Göteborg on passarem els 4 últims dies del nostre viatge per Suècia. Al migdia ha sortit el nostre tren des de Malmö a Göteborg. Hem deixat el nostre Bed & breaakfast a Tomelilla i en direcció cap a Malmö hem recorregut tota la costa sud-occidental. Entre altres coses hem visitat el punt més meridional de Suècia.

Com no hem vist gaires coses destacables avui intentaré fer un resum sobre el que hem après d'Skane i per què és diferent de la resta de Suècia.