Com serà l'hivern 2011-2012

  • Posted on: 28 November 2011
  • By: dani

El NOOA proporciona uns models de previsió a mig termini. Donat que son a mesos vista, evidentment no poden donar detalls, ni gaire fiabilitat, sino una idea de si la probabilitat sobre la temperatura i les precipitacions seran amb certa probabilitat més grans o menors del normal.

En aquest moment, a finals de novembre, els models per la majoria de mesos d'hivern, desembre, gener i febrer donen un hivern força sec, i una mica fred respecte el que seria normal.

actualització: a principis de desembre la previsió és de temperatures més altes del normal tot l'hivern, a més de poques precipitacions... fatal per esquiar vaja...

Veurem si finalment és així, que la probabilitat sigui més alta de tenir un hivern sec i fred que el contrari no vol dir necessàriament que serà així finalment, de la mateixa manera que la probabilitat de treure "cara" al tirar una moneda a l'aire continua sent el 50% encara que ens hagi sortit una creu

El concepte de "probabilitat" s'hauria d'explicar bé a l'escola perquè em dona la impressió que molta gent no ho acaba d'entendre.

 

 

Temperatures per sota el normal a la peninsula per l'hivern 2011-2012

Contenido relacionado

El canvi climàtic a Catalunya

  • Posted on: 8 July 2013
  • By: dani
Barcelona aviat tindrà les temperatures de Sevilla

A un estiu com aquest, de moment relativament normal i fins i tot fresc, la gent tendeix a oblidar-se encara més del terrible problema que afrontem amb el canvi climàtic.

A Catalunya aquest problema és especialment important, el ritme dels canvis (perjudicials) és més del doble que la mitjana mundial. Tot i això pel gran públic aquest tema no hi és a les seves preocupacions, i probablement ni els coneix.

Com serà l'hivern de 2013?

  • Posted on: 1 January 2013
  • By: dani

Començo aquest any 2013 amb un dels bons propòsits de l'any, escriure més al blog. I inauguro una secció nova "la meteo"

La meterologia és un tema que m'ha apassionat sempre, des de petit. Recordo que fa molt de temps, passavem tot l'agost a un poble del pirineu, i  jo apuntava en una fulla milimetrada les temperatures màximes i minimes de cada dia, i feia una gràfica d'evolució temporal :)) Devia ser l'avorriment, A veure si recupero aquesta gràfica i us la ensenyo algun dia.

El Delta de l’Ebre desapareixerà engolit pel mar

  • Posted on: 10 April 2012
  • By: dani
El canvi climàtic a casa nostra de  Maria Josep Picó

"L’ascens del nivell de la Mediterrània destruirà les nostres platges; l’Albufera de València i el Delta de l’Ebre desapareixeran engolits per la mar; patirem més sequeres i incendis, i l’increment de les temperatures potser ens obligarà a viure en un estiu constant. Així veiem (i viurem) el canvi climàtic. Però els efectes de l’augment de la temperatura a la Terra són incerts. El futur dependrà del l’ús que fem ara de l’energia, del territori i dels recursos hídrics, perquè el consum abusiu d’aquests agreuja els desequilibris ambientals"