Com anar de Barcelona a Badalona en bici

  • Posted on: 21 August 2013
  • By: dani

Quan vaig anar a viure a Badalona des seguida em vaig plantejar si era possible desplaçar-se entre les 2 ciutats amb bici, com a mitjà de transport. Aparentment semblen 2 ciutats a molta distància, i realment poca gent opta per anar en bici quan ha d'anar des d'un lloc a l'altre. Però realment no és del tot cert. Es pot anar perfectament de Badalona a Barcelona (i viceversa) fent servir el mitjà de transport més sostenible i saludable. Això ja està prou ben documentat 

La millor ruta sens dubte és per la costa. Si anem de Barcelona a Badalona centre per exemple podem baixar tota la diagonal fins diagonal mar (o seguir pel litoral de Barcelona fins el mateix punt), després podem fer servir el carril bici que hi ha paral·lel al tranvia, fins l'estació de tren de Sant Adrià del Besòs. En aquest punt (ja a Badalona) el carril bici desapareix però és una carretera amb molt poc trànsit que podem seguir, creuant el port de Badalona, fins arribar al centre de la ciutat on podem creuar la bici o bé per la carretera sota el pas que hi ha per vehicles a prop de la estació, o bé més endevant per la rambla en el pas subterrani que hi ha per peatons.

Si anem tranquilament del centre de Barcelona al centre de Badalona podem trigar aproximadament 1 hora. Però si anem una mica ràpid potser són només 45min.

A vegades vaig a la zona del 22@ i en aquest cas des del centre de Badalona només són uns 25minuts de trajecte, pas mal oi?

Aqui teniu un dels meus tracks del runkeeper, entre Badalona centre i Ca l'Aranyó (22@), en només 21 minuts, molt més ràpid que en tren o en metro.

Val a dir que també hi ha altres rutes alternatives com la que l'Anna comenta a "En bici de Barcelona a Badalona"

 

Bici amb jersei de "ganxillo"

Contenido relacionado

Badalona és pobre

  • Posted on: 10 January 2013
  • By: dani
El pont del petroli de Badalona

Si Badalona fós un país, tindria el PIB/capita corresponent als països més pobres de la UE, com Xipre o Malta. Amb dades del 2008 Badalona té 20.000 eur de renda per càpita. Un 66% de la mitjana de Catalunya. I, ja sé que és odiós fer comparacions, però resulta que només representa el 50% del de Barcelona (amb 40000 eur). Si Barcelona fós un pais seria Brunei o Noruega (40000 € = 52000 $), el 4t i 5é país més ric del món (segons el FMI)

Guia dels arbres de Badalona

  • Posted on: 4 January 2012
  • By: dani
Moixera de guilla, aquest és un arbre que es troba als pirineus

La Regidoria de Medi Ambient  de l’Ajuntament de Badalona ha publicat Els arbres de Badalona

Es tracta d'una guia molt detallada on s'expliquen totes les espècies d'arbre que es poden trobar a la ciutat. de fet les especies que es poden trobar són molt semblants a les que hi ha a altres ciutats properes com Barcelona, Sant Adrià de Besós o l'Hospitalet.