Bolets a escandinavia

  • Posted on: 30 October 2011
  • By: dani

Una idea que crec que te futur, fer sortides a la temporada alta de l'estiu a Suècia per collir bolets.

Segur que molts catalans boletaires s'apuntarien. A suècia en ple estiu és fàcil trobar gran quantitat de bolets, rossinyols, ceps, i altres. Les extensions de bosc son increïblement grans i la població baixa, al contrari que aquí, a més els estius son relativament frescos i plujosos i la temporada de bolets allà, a diferència d'aquí comença en ple estiu.

Potser és una bona solució pels boletaires, en crisi, que aquí cada vegada ho tindran més difícil amb el canvi climàtic, tal com està passant aquest any. Potser l'any que ve millora, però la tendència és que la temporada de bolets a Catalunya cada vegada serà més tard i més curta.

Algun tour-operador o agència de viatges s'apunta a muntar aquesta iniciativa? que en penseu?

A la foto uns quants rossinyols collits tranquil·lament al costat de la nostra casa de Suècia aquest estiu.

Rossinyols a Suècia

Contenido relacionado

Sequera i canvi climàtic al pirineu i a Escandinavia

  • Posted on: 27 August 2014
  • By: dani
Bedolls secs a Escandinavia

Fa 2 anys, el 2012 hi va haver una sequera molt severa a part del pirineu. A la part on acostumo anar, al pirineu oriental, a la Vall del Rigard (Ripollés). Aquesta zona, com bona part del pirineu oriental es caracteritza per tenir una pluviometria molt alta els mesos d'estiu. De fet són els mesos més plujosos de l'any. Doncs bé, aquest any va estar 35 dies seguits sense ploure, una cosa que crec que no s'havia donat mai des de que es tenen registres.Un estiu normal es dificil que hi hagi una setmana seguida sense pluja, i la vegetació està adaptada a aquesta pluviometria estival.

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples: