Badalona a la cua de la mobilitat sostenible

  • Posted on: 26 September 2011
  • By: dani

Sí, fa poc més de 3 anys que visc a Badalona. Tota la meva vida havia viscut al barri de Gràcia a Barcelona i durant aquest temps he anat copsant més i més l'esperit i la realitat badalonina

Això donaria per escriure molts articles, però avui només em centraré en un tema, el de les infraestructures de mobilitat.

Realment en aquest tema, com en molts d'altres, Badalona està a la cua de Catalunya. Encara viu a la època de "el cotxe és el rei".

La bicicleta com a mitjà de transport

Començant per la bicicleta com a mitjà de transport, a Badalona pràcticament no la fa servir ningú, quan vas a Barcelona tens la sensació d'arribar a Amsterdam del contrast. Allà a la gran ciutat moltes bicicletes es fan servir com a mitjà de transport, hi ha força aparcaments, hi tenim el bicing, etc. Jo he viscut el canvi i des de fa quasi 10 anys he adoptat la bicicleta com a mitjà vàlid de transport, ràpid i eficient.

Des que estic a Badalona intento mantenir l'hàbit però dec ser un dels pocs 4 gats que ho fan. A Badalona la bicicleta és totalment testimonial, només és una cosa per passejar els diumenges per la rambla amb els nens. Si, talment com a Barcelona fa 50 anys. I el més greu, no s'està apostant per cap millora, construcció de més (hauria de dir simplement "de" ja que pràcticament no n'hi ha) carrils bicis per exemple, ni veig que hi hagi cap seriós plà futur per corregir-ho Cosa que fa preveure que això es perpetuarà durant molt de temps. També hi ha l'anomenada "ronda verda", un muntatge de pandereta suposo que construïda per aprofitar alguna subvenció Europea (si m'equivoco em podeu corregir als comentaris)

Els vehicles elèctrics

A Badalona tampoc sembla que s'estigui apostant gaire pels vehicles elèctrics. Quan a Barcelona ja hi ha més de 200 punts de recarrega gratuïts distribuïts per la ciutat. A Badalona amb prou feines crec que, potser a algun parking, hi ha algun lloc de càrrega.

El car-sharing

Aquest cas també es greu. La xarxa de pàrquings de car-sharing no ha deixat d'augmentar i n'hi ha per tota l'àrea metropolitana, excepte endevineu on, efectivament, a Badalona.

Si hi hagués car-sharing a Badalona nosaltres ens hi apuntaríem. No tenim cotxe ni en volem tenir, però aquesta formula seria adient per nosaltres.

i la llista podria continuar però de moment ho deixo així, vosaltres que en penseu?

 

 

Girocletes a l'estació de girona

Contenido relacionado

Badalona és pobre

  • Posted on: 10 January 2013
  • By: dani
El pont del petroli de Badalona

Si Badalona fós un país, tindria el PIB/capita corresponent als països més pobres de la UE, com Xipre o Malta. Amb dades del 2008 Badalona té 20.000 eur de renda per càpita. Un 66% de la mitjana de Catalunya. I, ja sé que és odiós fer comparacions, però resulta que només representa el 50% del de Barcelona (amb 40000 eur). Si Barcelona fós un pais seria Brunei o Noruega (40000 € = 52000 $), el 4t i 5é país més ric del món (segons el FMI)

La bicicleta és el mitjà de transport més ràpid a la ciutat

  • Posted on: 15 October 2011
  • By: dani

A diverses poblacions de Barcelona es fan curses per comprovar quins son els mitjans de transport més ràpids.

Normalment es tracta d'una cursa on els participants han de fer un trajecte passant per una sèrie de punts i tornar a l'origen, amb diferents mitjans de transport, moto, cotxe, transport públic i bicicleta. Doncs resulta que a la majoria d'aquestes curses està comprovat que el sistema més ràpid per moure's és la bicicleta.