Badalona és pobre

  • Posted on: 10 January 2013
  • By: dani

Si Badalona fós un país, tindria el PIB/capita corresponent als països més pobres de la UE, com Xipre o Malta. Amb dades del 2008 Badalona té 20.000 eur de renda per càpita. Un 66% de la mitjana de Catalunya. I, ja sé que és odiós fer comparacions, però resulta que només representa el 50% del de Barcelona (amb 40000 eur). Si Barcelona fós un pais seria Brunei o Noruega (40000 € = 52000 $), el 4t i 5é país més ric del món (segons el FMI)

Les dades del PIB per càpita les podeu consultar a la Viquipedia  , i les dades de les poblacions catalanes al IDESCAT 

Fa uns anys que visc a Badalona, i sempre m'he preguntat perquè aquí no hi ha els mateixos equipaments que a Barcelona. La llista seria llarga però a la capital cada barri té un gimnàs públic modern i equipat, un centre cívic plé d'activitats, uns carrils bici envejables, zones peatonals que no paren de creixer, etc,etc.

I també m'he preguntat si això era degut a la incompetència dels governants o una altra causa. Doncs està clar, un dels motius és simplement que Badalona és pobre. Si, els Badalonins potser ho negaran, o no ho volen saber i amaguen el cap sota l'ala, però aquesta és la realitat i segurament una de les causes que Badalona moltes vegades vagi a la cua de infraestructures pels ciutadans.

Aquest PIB per càpita dels habitants de la ciutat es tradueix en el pressupost municipal, que no arriba a ser la meitat que el de Barcelona, mentres que a la gran ciutat el pressupost/habitant és de 1456 €, a Badalona és 683 €!

En fí, amb aquest post només volia deixar per escrit algunes reflexions que he fet avui

 

El pont del petroli de Badalona

Contenido relacionado

Com anar de Barcelona a Badalona en bici

  • Posted on: 21 August 2013
  • By: dani
Bici amb jersei de "ganxillo"

Quan vaig anar a viure a Badalona des seguida em vaig plantejar si era possible desplaçar-se entre les 2 ciutats amb bici, com a mitjà de transport. Aparentment semblen 2 ciutats a molta distància, i realment poca gent opta per anar en bici quan ha d'anar des d'un lloc a l'altre. Però realment no és del tot cert. Es pot anar perfectament de Badalona a Barcelona (i viceversa) fent servir el mitjà de transport més sostenible i saludable. Això ja està prou ben documentat 

PIB per càpita respecte Renda Disponible

  • Posted on: 12 January 2013
  • By: dani

L'altre dia vaig publicar aquest article sobre la "pobresa" de Badalona respecte altres ciutats de Catalunya. En realitat perfilant més potser no hauria d'haver parlat del PIB per càpita, com molt bé em va corregir @idescat a twitter, sinó de la Renda Familiar Disponible, o més concretament la RFDB/hab (la Renda Familiar Disponible bruta per habitant).