Ars Electronica

  • Posted on: 7 September 2011
  • By: dani

Com quasi cada any, darrerament, ens desplacem a principis de setembre a l'Ars Electronica de Linz, possiblement el festival d'art electrònic més important del món.

Normalment, quan no hi ha connexió directa amb la ciutat de Linz (durant una temporada hi havia vol directe Girona-LInz amb Ryanair) anem via Munich, o Praga, i segurament l'any que ve anirem via Vienna. Munich és una ciutat que ens agrada molt així que moltes vegades hem optat per fer escala aqui durant una nit, i anar cap a Linz en tren al dia següent.

La xarxa de trens a Alemania (DB) i Austria (OBB) és força moderna i sobretot eficient i puntual, res a veure amb el que ens te acostumat rodalies per allà abaix.No se perquè intueixo que la manera d'agafar-se la feina, en general, té força que veure amb aquest fet, però això seria motiu per un altre article.

Com a petit exemple el nostre tren per anar i tornar de Munich a Linz (280km en unes 2 h 30m) en un tren modern, ràpid (fins 200kmh) i confortable, amb taula, i connexió de corrent ens ha costat 38€ per cap. Una distància similar podria ser Barcelona- Saragossa, o Barcelona- València i dubto molt que els preus, però sobretot la qualitat del viatge, s'apropin.

Si passeu per Linz alguna vegada recordeu visitar l'Ars Electronica Center, un museu dedicat a l'art electrònic que es va traslladar a un nou edifici fa un parell d'anys. Abans aquest museu era petit i molt modest, però ara a la nova ubicació és bastant més espectacular, entre altres coses podreu veure alguns dels premis que s'han donat des que va començar el Festival Ars Electronica, i la evolució de les modes al respecte, que és ben curiosa (internet, vida artificial, etc)

Linz per si mateixa potser no té grans atraccions per estar-s'hi una llarga temporada, i tampoc es tant coneguda com altres ciutats de la zona, però suposo que el govern ha aprofitat aquest event per intentar convertir-la en un focus de l'art experimental a nivell europeu.

La meva relació amb aquest esdeveniment s'ha mantingut des que, l'any 1999, em van donar una menció d'honor, dins de la categoria de net-art per una obra experimental que vaig fer anomenada ReacT. Al llarg dels anys he vist com a premiats companys com l'Antoni Abad (per Megafone.net), o en Sergi Jordà (per la reactable), i aquest any en Chris Pinchen (@cataspanglish) pel seu chokepoint project

origin ars electronica

Contenido relacionado

29 sessió web. Georeferenciació a l'administració, amb Jordi L. Ramot, fundador de Wikiloc

  • Posted on: 17 October 2012
  • By: dani

 En Jordi L. Ramot ens ha parlat de molts conceptes relacionats amb la georeferenciació:

* VGI. Volunteered Geographic Information

Informació geogràfica creada pels usuaris

* Democratització de la IG (Informació geogràfica)

GPS, google maps i earth (2005), el mòbil

* Democratització de la IG

*Jack Dangermond (Fundador de ESRI)

VGI is BIG

*Què és Wikiloc

 http://www.wikiloc.com/

Explorar, crear, compartir

Són un equip de 4 persones

BuildASound a l'Ingràvid

  • Posted on: 13 November 2011
  • By: dani
buildasong

Un dels projectes que ens ha agradat més al Festival Ingràvid d'aquest any és el BuildASound, una instal·lació interactiva per a nens, on al mateix temps que intentant muntar estructures i figures amb uns cubs, estan fent servir un autèntic seqüenciador musical.

El motor de reconeixement és el reactivision, i en certa manera, salvant les distàncies, té punts en comú amb el reactable.

Festival de curts de Badalona, filmets

  • Posted on: 5 November 2011
  • By: dani

A badalona s'hi celebra cada any el festival internacional de cinema de curts Filmets.

SI us agrada el cinema, i en especial els curts, no us ho podeu perdre. 

La selecció de curts és molt amplia i a més les projeccions son gratuites.

Aqui trobareu tota la selecció que s'aniran projectant aquests dies, i dels quals sortiran els premiats.