11 de setembre, el dia nacional de Catalunya

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
( Aquest text és l'original en català de la versió en suec, dirigida als suecs, que he publicat en aquest blog )
 
L'11 de setembre és la diada nacional de Catalunya, igual que és el dia nacional de Suècia el 6 de juny, o el dia de l'alliberació nacional a frança el 14 de juliol
 
De fet els catalans no tenim gaire clar quan és el dia nacional d'espanya, crec que és el 12 d'octubre, però aquest dia pràcticament ningú celebra res i només s'aprofita per sortir de la ciutat. En canvi el dia 11 de setembre és molt diferent, sobretot des de fa pocs anys.
 
La manifestació del 11 de setembre del 2012 va ser històrica, de fet va ser la manifestació amb més gent que es coneix de la història d'Espanya, 1.5 milions de persones van sortir al carrer de manera pacífica i festiva per demanar que Catalunya sigui un nou estat dins d'Europa!
 
Jo hi era
 
Sobre aquest tema de la Catalunya independent hi ha molt que parlar i ja us aniré dient, però en resum es pot dir que la majoria de catalans es senten més catalans que espanyols. Això ja fa temps que és així. Per exemple mai trobaràs un català mostrant la bandera Espanyola, aqui per molta gent ensenyar la bandera espanyola quasi es veu com ensenyar la bandera nazi.Si surts pels carrers de cada 100 banderes catalanes només n'hi ha 1 espanyola
 
L' 11 de setembre del 2013  serà històric. Aquesta ocasió s'ha organitzat la "Via catalana", una cadena humana que creuarà tot el país del nord al sud i que es formarà completament a les 17.14 de la tarda per conmemorar la data del 11 de setembre del 1714, data en que Catalunya va perdre i va deixar de ser una nació per ser absorbida per Espanya
 
L'objectiu de la Via Catalana és mostrar a tot el món la nostra determinació. Quan ho veieu a les noticies penseu en tot el que us he explicat.

Contenido relacionado

La tardor 2014 serà més plujosa del normal a Catalunya

  • Posted on: 5 September 2014
  • By: dani
Precipitacions pel setembre 2014

Continuant amb les previsions estacionals, segons la NOAA aquesta tardor a Catalunya serà més plujosa del normal, especialment els mesos de setembre i octubre, i no tant, novembre. Les temperatures seran força normals. La tardor ja és per si força plujosa a Catalunya, per tant el que vol dir si es compleix la previsió és que plourà encara més del normal, força.

El canvi climàtic a Catalunya

  • Posted on: 8 July 2013
  • By: dani
Barcelona aviat tindrà les temperatures de Sevilla

A un estiu com aquest, de moment relativament normal i fins i tot fresc, la gent tendeix a oblidar-se encara més del terrible problema que afrontem amb el canvi climàtic.

A Catalunya aquest problema és especialment important, el ritme dels canvis (perjudicials) és més del doble que la mitjana mundial. Tot i això pel gran públic aquest tema no hi és a les seves preocupacions, i probablement ni els coneix.

Com serà l'estiu del 2013?

  • Posted on: 8 May 2013
  • By: dani
Pluja pels propers mesos del 2013 a Europa

Segueixo les previsions metereològiques  a llarg termini del NOAA. Fa temps que està marcant per aquest estiu (juny, juliol i agost), temperatures relativament fresques i més pluja del normal. Ja veurem si es compleix o no. La fiabilitat d'aquests models és molt baixa.. però cada vegada ho és menys.

I falla bastant , de fet l'any passat havia marcat un agost fresc i plujós i va ser totalment al contrari. Veurem, ho analitzarem a primers de setembre a aquest blog.

PIB per càpita respecte Renda Disponible

  • Posted on: 12 January 2013
  • By: dani

L'altre dia vaig publicar aquest article sobre la "pobresa" de Badalona respecte altres ciutats de Catalunya. En realitat perfilant més potser no hauria d'haver parlat del PIB per càpita, com molt bé em va corregir @idescat a twitter, sinó de la Renda Familiar Disponible, o més concretament la RFDB/hab (la Renda Familiar Disponible bruta per habitant).