És possible un gat vegetarià?

  • Posted on: 21 May 2013
  • By: dani

Tinc una teoria. Com sabeu els gat és una animal totalment carnívor, a diferència dels gossos per exemple que tenen una dieta més omnivora, però com és que a un gat li agrada el peix, les sardines, per exemple, si mai en estat natural molt dificilment tenen accés a aquests peixos?

La meva teoria, és que els gats (i imagino que la resta d'animals) tenen un olfacte que detecta els compostos del menjar, en el cas dels gats sobretot les proteines, ells no pensen "ah , això es carn.. m'agrada", sino.."mmmh, detecto proteines.. m'ho menjo"

Per acabar de comprovar-ho avui li he donat de provar al Basilio (el gat de la foto) una mica de Seitan, el seitàn té tanta o més proteina que la carn, però s'extreu totalment del blat.

Efectivament, a en Basilio li ha encantat! i també a la Rosita. Crec que seria possible tenir gats vegetarians! i vegans!

Fent una cerca ràpida a internet he descobert aquesta pàgina, veganpets on parlen que efectivament és possible tenir un gat vegà, tot i que és una mica més dificil que els gossos i n'hi ha moltes altres 

Contenido relacionado

Els autèntics "arándanos" (nabius, mirtils)

  • Posted on: 31 July 2014
  • By: dani
Nabius del pirineu a Nevà

El nabiu, a vegades anomenat mirtil (del francés), o en castellà "arándano" és un dels fruits silvestres més utilitzat a la gastronomia.

L'altre dia en vaig veure al mercat i vaig decidir comprar-ne un grapat. Però la meva decepció va arribar al tastar-los, eren força insipids i totalment diferents dels que per mi són "els veritables" nabius!, els de bosc que tantes vegades he collit des de petit al pirineu i a Suècia.

Com estalviar energia al cuinar

  • Posted on: 4 September 2013
  • By: dani
Olla

La majoria de la gent no s'hi fixa, ni dona gaire importància, a l'energia que gasta cuinant. Tendim a pensar que la electricitat o el gas és pràcticament gratis i que de totes maneres no podem variar gaire el seu consum. 

Aquesta conclusió l'he tret després d'observar molta gent a la cuina.

La veritat però és que hi ha coses molt fàcils de fer que permeten reduir moltíssim el consum d'energia.

Alguns exemples:

Com anar de Barcelona a Badalona en bici

  • Posted on: 21 August 2013
  • By: dani
Bici amb jersei de "ganxillo"

Quan vaig anar a viure a Badalona des seguida em vaig plantejar si era possible desplaçar-se entre les 2 ciutats amb bici, com a mitjà de transport. Aparentment semblen 2 ciutats a molta distància, i realment poca gent opta per anar en bici quan ha d'anar des d'un lloc a l'altre. Però realment no és del tot cert. Es pot anar perfectament de Badalona a Barcelona (i viceversa) fent servir el mitjà de transport més sostenible i saludable. Això ja està prou ben documentat